Cum să devii un soț BUN!


 1. Preia frâiele

           Există o linie foarte fină între exact cât trebuie și prea mult. Fii un dirijor stând pe treapta sa, conducând o simfonie. Delicat, dar ferm. Blând, și totuși puternic! Femeile urăsc dictatorii, tiranii și oamenii răi, însă respectă întotdeauna un lider puternic. Soția ta te va iubi, dacă știi când să te ridici și să spui: “ Nu te teme, stai linistita. Sunt aici!”. Femeile își măsoară întotdeauna bărbatul după  această întrebare: “ Ce fel de tata va fi el copiilor mei?”. Lumea în care trăim are nevoie de caracter. Orice femeie vrea ca și copiii ei să fie cetățeni buni ai acestei lumi. Și atunci, în acel moment, când se va uita la tine, tatăl viitorilor săi copii, ce va vedea? Va zâmbi, sau va fi cuprinsă de neliniște?
           Preia controlul și fă-o cum trebuie. Cum? Cu autoritatea dragostei. Aproape orice femeie își dorește un bărbat care să știe cum să o iubească cu autoritate! Condu până la capăt!
 
 1. Învață să fii bun

              Femeile vor fi în stare de orice pentru tine, dacă reușești să le liniștești în ceea ce privește micile lor defecte, să pui accent pe calitățile lor și să avansezi cu acea atitudine care pare să spună: „ îmi placi cu totul și iubesc exact îmbinarea de defecte, calități și trăsături care formează persoana ta”. Aceea este ceea ce psihologii numesc acceptare, și o vei găsi ca stâlp de bază într-o căsnicie solidă.Dacă vrei să fii bărbat, ai face bine să te educi în arta de a fi bun, de a fi blând.  Cea mai importantă întrebare este: “ Sunt oare dispus să-mi educ firea egocentristă, pentru a ajunge la punctul în care îmi pasă sincer de ce simte cel de lângă mine?”. O femeie reacționează necondiționat la bunătate.
 1. Începe în fața oglinzii

              Orice femeie va fi mai dispusă să-și conștientizeze propria vină, dacă soțul i-a arătat că și el este dispus să își asume responsabilitatea, atunci când este cazul. O trăsătură caracteristică a bărbatului care preia frâiele, este capacitatea de a se uita în oglindă și de a-și spune “ De-aici trebuie să încep!”. Un bărbat rămâne smerit.
 1. Cere-i să te ajute să crești

               Există un fel de laudă venită din partea unui bărbat, care unge pe suflet orice femeie. Este ceva de genul: “ Fără tine nu aș fi reușit niciodată!”, sau “ Ție îți datorez totul!”. Femeia are tendința înnăscută de a-i fi de folos bărbatului. Este o trăsătură pe care ai s-o găsești la orice femeie de calitate. Trebuie să îi spui soției tale că ești conștient de defectele tale și să îi ceri să te ajute să crești. Atitudinea unui bărbat față de soția sa trebuie să fie următoarea: “ Adevărul este că am și defecte. Așa că, întrucât îți respect puterea de judecată, îți cer ajutorul pentru a deveni un bărbat mai bun!”. Educă-ți soția să fie întotdeauna onestă și sinceră cu tine. În momentele în care își va exprima o idee sau o sugestie, obișnuiește-te să spui de fiecare data mulțumesc, iar atunci când ești sigur că nu urmează să contraargumentezi sau să ripostezi, poți adăuga “ Nu eram conștient că fac acest lucru. Uite de-aia facem noi o echipă atât de bună!”. Cuvântul echipă este întotdeauna folositor. Dacă deschizi relația prin a-i cere să te ajute să fi mai bun, dacă primești cu grație ceea ce are de oferit și îi mulțumești pentru asta, într-o zi va veni cerându-ți să faci și tu același lucru pentru ea. De ce? Pentru că va simți că este măritată cu un bărbat care crește și va dori să crească împreună cu el. Nu-ți propune numai să fii mai bun cu celălalt, ci să fii mai bun pentru celălalt și pentru restul lumii. Continuă în permanență să crești!

 

 1. Șapte scopuri ale comunicării

                 Femeia va vrea întotdeauna să știe ce se petrece în mintea unui bărbat. Obiceiul de a purta “măști” pe parcursul zilei, de a păstra aparențele și de a ne îngropa adevăratele sentimente nu este altceva decât o lentă și inevitabilă sinucidere, dacă nu găsim scăpare în alt loc. Un sot este înțelept doar dacă este foarte deschis înspre comunicare sinceră cu soția lui. Când ajungi față în față cu adevărul pentru că nu mai ești legat de trecut, înseamnă că ai făcut un mare pas înainte.
 1. Scopul este să devii cu soția ta cel mai bun prieten.
 2. Ieși împreună cu soția în oraș cel puțin o dată pe săptămână
 3. Fă-ți un scop de a fi sincer până la capăt
 4. Stai departe de soția ta “ în ascundere” maxim 48 de ore pe săptămână
 5. Fă ca în relația voastră să domnească înțelegerea totală și iertarea
 6. Respectă-i soției întotdeauna intimitatea
 7. Misterul este întotdeauna o binecuvântare
Nu înceta să vorbești!
 1. Dacă îți place, spune-i!

                Ca soț, sunt trei lucruri pe care trebuie să-ți propui să le faci în fiecare zi:
– Spune-i că o iubești
– Arată-i iubirea printr-un gest frumos
– Fă-i un compliment
           Omul are întotdeauna înclinația de a fi egoist. Ne petrecem prea mult timp gândindu-ne la noi înșine. Suntem prea preocupați de propriile noastre sentimente și emoții.  În Biblie se zice: “ Precum gândește omul în inima sa, așa și este el”. Este valabil pentru oricine. Există femei care, deși nu erau în mod special frumoase, s-au transformat în ceva spectaculos, numai pentru că bărbații lor le creeau această imagine despre ele.  Ceea ce trebuie reținut este că trebuie întotdeauna să o faci să se simtă frumoasă, să îi apreciezi înfățișarea, corpul, și toate trăsăturile fizice care îți plac în mod special. Un bărbat care știe ce face poate să înfăptuiască minuni.
 1. Cum să-i spui ce nu-ți place?

             Începe prin a-i spune un lucru care îți place. Să nu cazi niciodată în cursa de a crede că, fiind femeie, probabil va crede orice. Nu este deloc asa. Femeia are o inteligență nativă mai mare decât cea a bărbatului.
 1. Câștigă pierzând

           În căsnicie obții de multe ori ceea ce vrei pentru mâine, numai dând un pic înapoi astăzi.
 1. Fii devotat

           Lucrurile cele mai mărunte, pentru femei, au efecte din cele mai mari. Femeilor le plac fragmente de devotament, acele mici lucruri, atenții sau cadouri, orice fel de gest care îi dau de înțeles că bărbatul este îndrăgostit de ele.
Pentru femeie CE ÎNSEAMNĂ un anumit lucru, este mai important decât cât a costat.
Un bărbat trebuie să fie în permanență atent și drăguț.
O femeie își va apăra întotdeauna soțul, dacă va vedea în el un exemplu de devotament.
Câteva recomandări pentru a-ți demostra devotamentul:
 • Fă mereu ceva special, cu ocazia unor zile speciale, femeile apreciază ingeniozitatea
 • Fă-o să simtă că se află foarte sus pe lista ta de priorități
 • Puțin de inventivitate în viața de cuplu ne oferă oportunități de a ne bucura unul de celălalt
 • Femeile reacționează întotdeauna la devotamentul demostrat practic
 • Cuvintele sunt importante, dar la fel sunt și acele gesturi mici făcute doar de drag
 • Pune-te în pielea unei femei ca să vezi cum gândește
 • Femeia își dorește permanent să te străduiești să o cucerești, ca și când nu ai fi câștigat-o deja
 • Un bărbat consideră că provocarea s-a terminat după ce a spus DA în fața altarului, soția consideră că provocarea nu are limite
 • Caută să găsești noi drumuri către inima celei de lângă tine pentru a ridica dragostea de la un nivel la altul, permanent
 • Niciodata o femeie nu se va plănge că soțul ei este prea atent cu ea.
 • Femeile au o capacitate infinită de a primi afecțiune, tandrețe sau atenție, fie și sub forma celor mai mici și neânsemnate lucruri
 • Nu înceta niciodată să-ți cucerești soția
 1. Nu o manipula niciodată

 • Nimic nu stârnește o femeie mai mult decât să știe că te stârnește și ea la rândul ei pe tine
 • Soții cei mai fericiți sunt cei care par să spună prin gesturile lor…NU POT SĂ CRED CE NOROCOS SUNT CĂ POT SĂ ÎMI TRĂIESC VIAȚA ALĂTURI DE TINE
 • Fii sincer. Nu fă niciodată unei femei un compliment care poate să fie interpretat ca fiind gratuit
 • Anticiparea este unul dintre cele mai vibrante sentimente dintr-o căsnicie. Nu pierde niciodată spiritul acesta de …ABIA AȘTEPT SĂ TE VĂD.
 • Fii o prezență dorită mereu în familie, acesta să fie țelul tău suprem
 • Învață să îi arăți ce simți prin faptul că te luminezi atunci când vi-i se întâlnesc întâmplător privirile sau atunci când te surprinde uitându-te la ea fără vreun motiv anume
 • Construiește o căsnicie bazată pe sloganul…ASTĂZI TE IUBESC MAI MULT CA IERI, ȘI MULT MAI PUȚIN CA MÂINE.

Spicuiri din cartea ” Scrisori către Filip”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s