4 oameni sau 4 îngeri păzitori?


WP_20160227_14_04_30_Pro           Astazi am avut sansa de a participa la un seminar inedit. El a avut loc in Timisoara si a fost initiat de unul din colegii mei de liceu, Gigi Nacev.

Am acceptat invitatia in primul rand datorita faptului ca Gigi mi-a spus ca acolo sunt niste oameni care ar fi interesati de o colaborare cu mine, din perspectiva jurnalistului si promotorului din mine. Recunosc ca daca nu mi-ar fi spus lucrul acela, nici prin minte nu imi trecea sa particip la un asemenea eveniment. De ce? Pentru ca el se intitula ” Cum ma pregatesc sa construiesc o casa”.

Am o varsta, am un apartament, o familie frumoasa si tot ce ma intereseaza acum este sa pot sa ma asigur ca ei nu duc lipsa de nimic. Din aceasta perspectiva, seminarul cu pricina nu reprezenta pentru mine nici un fel de interes.

WP_20160227_14_04_39_Pro

Asa cum v-am spus, am acceptat pentru ca Gigi Nacev, fostul meu coleg si omul pe care il ajut intr-un alt proiect, mi-a spus ca e important sa vin, ca sa intalnesc pe cineva.

La ora stabilita am fost acolo, m-am asezat frumos intr-un loc retras, cu intentia clara, ca daca intervine ceva acasa, sa pot sa plec fara sa deranjez pe nimeni. Cand Gigi, in calitate de organizator a aparut in sala, m-a salutat si m-a invitat sa stau pe un loc chiar in primul rand. Nu i-am refuzat invitatia si nu mi-a parut rau, pentru ca am putut sa fiu 100% prezent in ceea ce s-a intamplat pe parcursul celor aproximativ 2 ore cat a durat intalnirea. Evenimentul a inceput cu 5 minute intarziere, dar ceea ce mi-a placut inca de la inceput a fost ca Gigi a luat microfonul, la fara 5 minute si, cerandu-si scuze, a anutat intarzierea, intr-un mod agreabil, chiar generand o stare de buna dispozitie celor prezenti la ora respectiva in sala.

WP_20160227_13_59_18_Pro

Locaria arata foarte bine, exista si o zona de coffe-break, cu apa si cafea, se vedea cu ochiul liber ca totul era bine pus la punct de profesionisti si nu de amatori. Pe fiecare scaun era un mini-flayer pe care privindu-l, am inteles care este scopul lui, acela de a colecta contactele celor prezenti, care doreau sa isi lase datele,fara nici un fel de presinune si complet neostentativ. O bila alba si pentru aceasta metoda frumoasa de construire a unei baze de date pentru o companie care se respecta.

WP_20160227_13_57_39_Pro

A inceput intalnirea, cu Gigi in calitate de moderator. Recunosc ca sonorizarea nu a fost punctul lor forte, si nici moderarea neaparat dar, pana la urma o pot aprecia ca fiind in limite rezonabile. Prima parte a seminarului, cea introductiva, probabil datorita faptului ca eram setat ca nu ma intereseaza subiectul, a trecut destul de greu si m-am cam plictisit, dar in momentul in care cei 3 speakeri invitati, un designer, un arhitect si un specialist in constructii au inceput sa povesteasca sustinuti pe alocuri foarte inspirat de Gigi, pe intelesul tuturor, chiar si al meu, ca si neprofesionist, subiectul a inceput sa ma prinda.

Am aflat lucruri absolut minunate, care m-au facut sa inteleg cateva aspecte despre apartamentul meu si m-am bucurat. Chiar la un moment dat i-am scris un sms sotiei prin care ii transmiteam ca avem un apartament ok construit si bine pozitionat. Nu ma asteptam sa ma prinda asa de tare subiectul, si nici sa devin asa de interesat de modul corect in care se construieste o casa. Ca jurnalist, nu am putut sa nu ma intreb de ce fac oamenii acestia au organizat seminarul, ce urmaresc de fapt, ce vor sa vanda, de ce ar avea nevoie sa se promoveze, care este cheia de fapt, tinand cont de faptul ca seminarul CUM MA PREGATESC SA CONSTRUIESC O CASA, era 100% GRATUIT.

WP_20160227_16_39_05_Pro

Ma asteptam ca macar la un moment dat, spre final, sa apara dezamagirea, adica macar un impuls, un imbold, o mica manipulare discreta inspre a cumpara un produs sau un serviciu, dar totusi acest lucru nu s-a intamplat. Am inteles insa ca acesti 4 oameni care au investit astazi aproape 10 ore din viata lor, toti fiind casatoriti si probabil avand copii sau/si nepoti, unii dintre ei, acasa care ii asteptau, realizasera toata actiunea de astazi cu o singura intentie, si anume, binele semenilor lor. Au facut acest lucru cu nadejdea ca oamenii care urmeaza sa isi investeasca o mare parte din bugetul lor pentru urmatorii 20-30 de ani, ar trebuiu sa stie cateva lucruri importante care de ce nu, la un moment dat, le poate salva familia, bugetul si de ce nu viitorul. Am inteles ca acesti oameni au acumulat atata experienta in anii de lucru in care s-au izbit de atatea „nenorociri”, facute de unii constructori, pe care nu ii intereseaza decat profitul maxim cu investitie minima, incat au luat decizia ca NU MAI AU VOIE sa taca. Am inteles ca acesti oameni sunt iubitori de oameni si dornici sa contribuie in viata semenilor lor.

Ii felicit din tot sufletul si le multumesc pentru lectia oferita astazi!

Doamne-ajuta!

Reclame

7 comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s